Stomatologia este știința care se ocupă cu studiul formațiunilor anatomice și cu tratarea bolilor care apar la nivelul cavității orale. Formațiunile anatomice care fac obiectul stomatologiei sunt grupate sub numele de aparat dento-maxilar. Stomatologia este parte componentă a domeniului științific medicină, care se ocupă de cercetarea etiologiei, patogeniei, clinicii, diagnosticului, tratamentului și profilaxiei afecțiunilor organelor și sistemelor teritoriului oro-maxilo-facial al organismului uman, la baza căreia stau metodele stomatologice de tratament și totodată se ocupă și de elaborarea lor.

Tratamentele de chirurgie orala.

Tratamentele de chirurgie orala.

Tratamentele de chirurgie orala.
Operatiile dentare mai sunt numite si operatiile la dinti,acestea sunt cele mai laborioase  tratamente stomatologice, dar in orice clinica stomatologica extrem de importante, ele fiind intodeauna parte dintr-un tratament complex de reabilitare orala; de cele mai multe ori aceste tratamente preced aplicarea unor proteze, lucrari protetice sau implanturi dentare.

Operatiile dentare, , nu trebuie sa fie dureroase, nu trebuie sa fie o sursa de teama pentru dumneavoastra, ca si pacienti. Aceste operatii  se executa de catre un  personal calificat, cu multi ani de experienta, medici specialisti, foarte bine  pregatiti.

Cand spunem chirurgie orala sau chirurgie dentara ne gandim imediat la operatii dentare, la lucruri complexe, dureroase si riscante, cand de multe ori putem vorbi de simple detartraje subgingivale. Desigur exista multe situatii cand trebuie sa apelam la specialistul chirurg, de la banale detrartraje la grefe complexe de os.

Operatiile dentare sunt urmatoarele:extractii dentare, inclusiv extractii de masea de minte, chiuretaj periapical, rezectii apicale, sau clasicele operatii la dinte, odontectomii ale dintilor inclusi, gingivectomii si gingivoalveoloplastii, decapusonari, regularizari de creasta alveolara si grefe gingivale libere.

© 2015 Copyright by stomatologie-romania.ro